středa 28. října 2015

Jako blesk z čistého nebe


  Když s někým pečetíte vztah, máte pocit, že to musí být navždy. Svoji budoucnost vidíte jasně. Život bok po boku s radostmi i strastmi. Nemůžete ale vidět vše. V ten moment cítíte své splašené srdce, které vám zamlžuje rozum. Chcete to tak. Potřebujete to tak. Láska, vášeň, sounáležitost.

  Každý to vnímá jinak. Zdá se, že vyjadřování jde ženám líp. Otevřeně hovořit a vyjádřit své pocity a přání. Jak dalece ale přemýšlíme o tom, co je to navěky? Co bychom byli ochotni udělat pro druhého? Kde jsou naše hranice?

„Když o něčem nevíme, ještě neznamená, že nás to neohrožuje.“

  Carmine v tom má jasno. Jako Ital, syn mafiána a člověk, kterému zabili matku, potřebuje lásku. Potřebuje své srdce otevřít. Nikdy by však nevěřil, že to bude zrovna s dívkou, která ho v noci vystraší v knihovně a která vypadá jako kdyby utekla hrobníkovi z lopaty.

  Haven se narodí jako otrok. Její svět je ohraničen a není z něho útěku. Už jednou se pokusila a byla zbita. Tentokrát ji ale vysvobodí záhadný muž. Odveze si ji domů a dopřeje jí určitou míru svobody (nepočítáme-li fakt, že jí do těla zavede GPS ). Stává se hospodyní a po večerech chodí do knihovny.

"Budeš u nás mít téměř normální život, ale nepleť si mou laskavost se slabostí. Očekávám tvou loajalitu, a pokud moji důvěru zradíš, bude to mít následky.“

  Už od té chvíle, co se tito dva potkají, je jasné, jak to s nimi skončí. V jejich očích je naděje a touha po něčem, co jim život nemůže dopřát. Jako snad každý i oni chtějí být šťastní a svobodní.

  Tak jednoduché by to bylo, kdyby nebylo La Cosa Nostry. Tak trochu jiná rodina, která chce naprostou věrnost a oddanost. Je nemilosrdná, ale spolehlivá. Carmine se má stát princem mafie. Tím, pomocí kterého si bude společenství vyřizovat účty. Pro svoji výbušnou povahu má být odstrašujícím prvkem. On ale nechce. Ani on, ani Haven, ani jeho otec. Oni ale chtějí. Mohou mu dát to, co on nejvíc potřebuje, informace.

  Každý má svoji hlavu, nikdo vám do ní nevidí. Srdce nám určuje směr a nutí nás dělat věci, na které bychom ještě před nedávnem ani nepomysleli. Co všechno jsme schopni podstoupit, abychom doplnili puzzle života? Jak velkou sílu má rodina?

  Sempre - Navěky – Literatura řazená do žánru Young Adult s příchutí krve.

  Určitě jde o lásku. O lásku až za hrob, která je tím tahounem celého příběhu. Nenápadně je ale proložena mafiánskými vsuvkami, které vše správně opepří.

A...úžasná obálka, díky za ní!


CALPO DI FULMINE

_______________________________________________________

Název: Sempre - Navěky
Autor: J.M.Darhower
Vydává: Yoli, 2015

Recenzní výtisk věnoval portál bux.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

♥ Děkuji za milé komentáře ♥